tisdag 27 december 2011

Strömavbrott.Vi har haft ett ganska långt strömavbrott till följd av stormen som drog förbi. Men vi har det ganska bra ordnat här uppe, så det har inte gått någon nöd på oss. Vi eldar i vedspisen så håller sig huset varm och det går bra att laga mat. Vatten har vi i brunnen ute på åkern och ett utedass finns också. Det enda är väl att vi inte kommer åt internet. Men tro det eller ej - man klarar sig bra utan det också.

Värre är det nog för dem som bor mer modernt och mer centralt. Antagligen har man ingen utedass då. Eller vattenbrunn på gården. Då hade det blivit lite jobbigt. Men förhoppningsvis är de högre prioriterade när det gäller att återfå elektriciteten.

Dock verkar det som att vi klarade oss undan rätt lindringt efter stormen. Alla taken är ju kvar, och skogen står där den ska. Tyvärr verkar inte alla ha klarat sig så lindrigt.

Försökte spåra lite mer lodjur också. Hittade spår av ett kadaver och bajs. Det gör sig inte så bra på bild. Så därför får ni en bild på vår alldeles egen snöleopard!

Två dagar kvar att lämna in svaren i adventskalendern. Och kanske, kanske så presenteras eventuella priser imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar