lördag 18 februari 2012

Syjunta och pizzabullar

Fredagkvällen spenderades nere i byn där vi innebandyänkor sammanstrålade. Lite virkning med varierande resultat, massa snack och kanongoda pizzabullar.

Min vän besitter förmågan att slänga ihop någonting på ren känsla, vilket gör att jag tyvärr inte kan delge er ett regelrätt recept. Men kortfattat så bestod pizzabullarna av vetedeg med jäst, vilken kavlas ut och bereds med tomatpuré, klippt bacon och riven ost. Rulla sen ihop, skiva, placera i bullformar, låt jäsa, ha på lite varierande krydda och sen in i ugnen. De är klara när de ser klara ut. Sen är det bara och äta tills magen säger att det inte får plats några mer. Gott!

Sen kom några hungriga innebandykrigare hem och åt pizzabullar för glatta livet. Så vilken otur att det inte fanns ett recept, då hade vi kunnat äta pizzabullar varje fredag! Men alla vet att jag inte kan baka goda saker utan recept, så nu kan det tyvärr inte blir så. Om vi nu inte är nere i byn varje fredag, vilket också är ett fullt tänkbart alternativ... Iallafall för oss som vill äta.

1 kommentar:

  1. Trevligt med vänner som kan göra saker på ren känsla....det uppskattas!

    SvaraRadera