måndag 2 april 2012

Korpen-CupHelgen har tillbringats i Värmlands djupast skogar för en Korpen-Cup i innebandy. En upplevelse i sig.

Det osar av passion, heta känslor och vilja. Variationen av talang tycks oändlig - alla är med. Vattenflaskorna är fyllda med allt från vatten och sportdryck till öl eller läskedryck. En driven sjukvårdare med lite qvick-fix-trix i verktygslådan skulle kunna göra sig en lite hacka. Inte för att spelet är vårdslöst, snarare för att viljorna och kämpaglöden oftast är starkare än vad kropparna är.

När pipan ljuder och bollen är i rullning spelar det ingen roll att det är i en insvettad gympasal med närmast sörjande på läktaren. Det är tävling, det är match, det är på blodigt allvar. Som ett eget Champions league - passionen, vinnarinstinkten och känslorna finns där. Det är bara talangen som varierar.

Och kanske just därför är Korpen viktigare än Champions league. Här finns alla variationer. Alla får röra på sig, känna förlustens bitskhet och segerns sötma. De får jubla och gruppkramas, svära åt dommaren och snacka taktik. Bli nervösa, göra målgester och dunka varandra i ryggen. Talang spelar mindre roll. Fysik spelar mindre roll. Bara passionen finns där, så är du en bra bit på väg. Ett bra påfund om du frågar mig. Mer Korpen åt folket!

Hur det gick i cupen? Över förväntan. Utslagna i semifinal. En stark insats av ett något sargat med glatt lag. Bra jobbat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar