måndag 7 maj 2012

Nässelsoppa - billig nyttighetsboost!

Idag till lunch gjorde jag nässelsoppa. Riktigt gott blev det! Billigt och enkelt, dessutom sägs nässlorna var fulla med nyttigheter. Schysst att kunna plocka maten direkt utanför farstukvisten. Jag gjorde så här;

Plocka 2 liter späda nässelskott. Skölj och koka dem sedan i ca 1,5 liter vatten med 1,5 tsk salt i ca 5 minuter. Häll bort kokvattnet. Hacka eller mixa sönder nässlorna och låt dem fräsa i lite smör. Strö över ca 2 msk vetemjöl och rör om. Späd på med 1 liter vatten, lite i taget, och låt koka upp under omrörning. Tillsätt grönsaksbuljong, peppar och salt efter behag. Låt koka 3-5 minuter. Serveras med en skiva rejält bröd. Varsågoda!

Nu är det dock dags för middag. Måndag. Måndag betyder... blodpuddingdag. Jag som älskar blodpudding mer eller mindre... Definitivt mindre. Men jag äter det frivilligt och därför gör jag det med ett leende på läpparna. Om än dock  ett något ansträngt leende. Jaja. Pest eller kolera. Just do it.

3 kommentarer:

 1. Rena rama järnbomben för knodden idag! Du kan också göra paj på kirskål. Medan du ändå är ute bland ogräsen och skördar. En av de godare pajer jag ätit, på Disponentparkens kafé.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska ta reda på hur kirskål ser ut, tror att det kan finnas här runt knuten. Då ska jag testa laga någon mat av den.

   Radera
 2. ät mycket av det där så blir du som stålmormor :-) /skorpan

  SvaraRadera