onsdag 15 augusti 2012

Ensam majestät

Denna fascinerande blomma fångande mitt blickfång igår kväll när jag och Knådden vandrade runt på markerna. Den lyste klarare än alla andra växter runt omkring och liksom höjde sig över massorna. Ungefär som när någon kommer med självsäkra steg, strålande i en klarröd klänning i en beige folkmassa. Ett blickfång som du inte kan slita dig ifrån.

Jag har aldrig sett något liknande, så därför undrar jag nu; vad är det här för skönhet som växer utanför mitt hus?


4 kommentarer:

 1. Hej min vän! Jag har kollat i en blombok. Den liknar en Vårvial. Växer på lövängar. Kram Hytting

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det kan nog stämma, det var ett vackert namn också.

   Radera
 2. Tjo hej! Ser ut som en jättebalsamin! Sprätter iväg sina frön ur kapslar och kommer snart att ha invaderat hela ängen med sina små bebisar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu när du säger det så... den är ju vacker, så inte mig emot! hoppas den är näringrik för dem som ska äta den.

   Radera