måndag 10 september 2012

Mors lilla KnåddDet är inte alltid så lätt att förstå vad den lilla Knådden vill och inte vill. Idag var en sådan dag. Han skrek och skrek och var allmänt missnöjd. Han ville inte ligga på mage, inte på rygg och inte på sidan. Han ville inte titta på saker som dinglar, ville inte sitta i famnen, ville inte sova. Han ville heller inte ligga i vagnen, lyssna på musik eller äta. Han ville inte bajsa, hade inte ont i magen och behövde inte rapa. Han hade lagomt mycket kläder på sig, ville inte vara själv och ville inte ha nappen.

Det skär i själen  när jag inte förstår vad han vill. Men efter att ha provat allt ett ex antal gånger förstod jag plötsligt vad det var. Så självklart! Han ville ju ut i skogen och plocka blåbär. Sagt och gjort. Vi packade oss iväg ut i blåbärsskogen och resultatet blev en nöjd Knådd, en massa blåbär och inte ett enda myggbett. En riktigt bra aktivitet helt enkelt.


Så nu blir det blåbär och mjölk till kvällsmat. Och vi har redan bestämt att vi ska ut i slutet av veckan igen. Skogen ger ro åt själen, det har även Knådden förstått.

1 kommentar:

  1. Åh så fina ni är vännen! Hihi...inte lätt att vara mor, men tänk vilken tur han har som ändå har en så kreativ sådan! :)

    SvaraRadera